Deelname van de SKM aan het 33ste European Mustelid Colloquium in Lissabon

Deelname van de SKM aan het 33ste European Mustelid Colloquium in Lissabon

Het 33ste European Mustelid Colloquium in Lissabon was een succes!

Wederom een divers sortiment aan leerzame presentaties en uitwisselingen met collega’s op het terrein van onderzoek naar marterachtigen.

Eregast en keynote spreker was Dr. Carolyn King van Waikato University uit Nieuw Zeeland, grondlegger en onze inspirator van het onderzoek naar kleine marterachtigen, met wie we met trots onze bevindingen mochten delen, met scope voor samenwerking en aanmoediging voor ons werk.

Keynote lezing door Dr. Carolyn King, Engelse grondlegger van onderzoek naar wezel en hermelijn, sinds lange tijd werkzaam in onderzoek naar bestrijding van invasieve soorten (waaronder de hermelijn) in Nieuw Zeeland. (foto: © E. van Maanen).

De SKM presenteerde er een poster over de resultaten van een veldonderzoek naar wezels in een populatie op Hof te Dieren bij Ellecom.

Een bezoek aan het Companhia das Lezírias een landbouw reservaat met eeuwenoude kurkeikencultuur (Montado) en rijsvelden, bracht ons op vlucht en spoor van diverse vogelsoorten (o.a. visarend, dwergarend, grijze wouw, wespendief, flamingo, koerreiger, hop en de exotische Napoleonwever), otter en das.

Traditionele deelname van de SKM aan het European Mustelid Colloquium (33ste) in Lissabon, 8-11 oktober 2019. (foto’s: © E. van Maanen)

Daarnaast was er natuurlijk de nodige entertainment met natjes en droogjes om veel kennis en enthousiasme te delen met collega marter onderzoekers.

Het volgende colloquium in 2021 zal in Georgië plaatsvinden.

Participanten van het 33ste European Mustelid Colloquium (foto: Henry Schofield, Vincent Wildlife Trust)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *