Geslaagde workshop Beschermingsonderzoek kleine marters op 12 april j.l.

Geslaagde workshop Beschermingsonderzoek kleine marters op 12 april j.l.

Op 12 april j.l. hield de SKM haar tweede geslaagde workshop Bescherming en ecologie van kleine marters in de praktijk, wederom met een hoge bezetting aan cursisten uit de ecologische advies- en faunabeheerwereld. Een workshop met nuttige feedback vanuit de deelnemers en praktijkwerkers, waarop we weer verder kunnen bouwen.

De workshop vond plaats op een mooie lentedag op landgoed en kasteel De Haere van IJssellandschap. Het was ‘full house’ met een grote groep deelnemers vanuit ecologische adviesbureaus en een faunabeheerorganisatie. Na een presentatieonderdeel – waarin alles in een notendop over het leven van kleine marters, bedreigingen en bescherming aan bod kwam, inclusief praktijkvoorbeelden – bezochten we een onderzoekslocatie op Natuurderij Keizersrande.

Hier vindt landschaps- en natuurherstel van de uiterwaarden plaats middels de ecologisch agrarische bedrijfsvoering van boerin Annette Harberink; met mogelijk positieve effecten voor kleine marter populaties. Deelnemers kregen hiermee inzicht in hoe gericht met analyse van het landschap en landschapselementen kan worden ingezoemd op kleine marters met onderzoeksmiddelen.

Aan alle cursisten nogmaals hartelijk dank voor jullie constructieve en gezellige deelname.

Speciaal dank aan IJssellandschap en Annette Harberink van Natuurderij Keizersrande voor de accommodatie en alle goede zorg. Zeer gewaardeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *